OVER MIJ

Hoogbegaafdheid is een talent dat de kans moet krijgen om tot ontwikkeling te komen. Met heel veel goesting om kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten daarin te begeleiden startte ik  mijn praktijk Het Wijs Huis.
 

Ik ben Hilde Mahieu, reeds jaar en dag werkzaam binnen het onderwijs en dat in diverse functies: leerkracht, zorgcoördinator, beleidsmedewerker, directeur, navormer BaO en lector zorg en hoogbegaafdheid in het hoger onderwijs.
Het welbevinden en het leren van het kind en de leerkracht staan daarin centraal.
Mijn ambitie is nog steeds om kinderen en jongeren gelukkig en wel in hun vel te zien, kinderen en jongeren die kunnen groeien in hun talenten en wanneer ze hierin kwetsuren oplopen hen verder te kunnen helpen.


Hoogbegaafdheid is een thematiek die doorheen mijn onderwijsloopbaan de nodige aandacht kreeg.

Sedert hoogbegaafdheid met de geboorte van onze dochter ook onze woonkamer binnen kwam, is mijn gedrevenheid om die kinderen te (h)erkennen in wie ze zijn en hoe ze denken en leren alleen maar gegroeid. Ik schoolde me de voorbije jaren daarin heel intensief (expertopleiding Hoogbloeier, opleiding talentbegeleider Novilo) en nog steeds volg ik vormingen, lees ik boeken, neem ik deel aan intervisies, studiedagen, kenniscolleges, …


Idealiter sluiten het onderwijs, de begeleiding en de opvoeding van hoogbegaafde kinderen aan bij de  opvoedings- en onderwijsbehoeften van het kind. Daarin ondersteun  ik graag de leerkrachten, zoco’s en ouders met behulp van praktijkgerichte vormingen, advies, lezingen die hen daarin handelingsbekwamer maken.


Samen sterk om alle (hoogbegaafde) kinderen optimaal te laten groeien en bloeien.

 

opleidingen

  • Bachelor lager onderwijs

  • Banaba zorgverbreding en remediërend leren

  • Hogere opvoedkundige studiën (Dhos)

  • Inleiding in de psychologie 

  • Expert hoogbegaafdheid (Hoogbloeier)

  • Talentbegeleider Hoogbegaafdheid (Novilo)

Het Wijs Huis

MEER- EN HOOGBEGAAFDHEID

advies, begeleiding, vormingen, thema-avonden

HetWijsHuis

 

Vaartstraat 20 B - 9870 Zulte (Machelen)

M. info@hetwijshuis.be - T. 0486 49 22 46

  • Facebook

©2020 door Het Wijs Huis.

Met trots gemaakt door JB-signs