AANBOD VOOR KINDEREN +9j en JONGEREN

A)    Intakegesprek
Elk nieuw contact start met een kennismakingsgesprek. Als ouder en kind/jongere vertel je mij jouw verhaal. Samen stemmen we daarin af wat jouw noden zijn.


Kostprijs:  € 35/u
Duur:        90 min.


B)    Individuele coaching/begeleiding

1) Goed in je vel als hoogbegaafde jongere

Hoogbegaafde jongeren leren, denken en voelen op een andere, meer intense manier dan hun vrienden, hun klasgenoten, hun neven, nichten, …
Ze ervaren en verwoorden geregeld dat ze zich zo anders voelen dan de jongeren om hen heen. Ze begrijpen niet altijd hoe dit komt.

Tijdens deze begeleiding staan we met de jongere stil bij wat het betekent om hoogbegaafd te zijn. We werken aan het erkennen van zichzelf als hoogbegaafde, het leren zien van hoogbegaafdheid als een talent dat kan groeien en het inzetten van de kracht die het hoogbegaafdheid zijn in zich heeft.


2) Onderpresteren aanpakken

Onderpresteren is een aangeleerd gedrag dat door interactie met de omgeving wordt geïnstalleerd en wordt gevoed.

In deze begeleiding zoeken we naar:
-    hoe en wanneer dit gedrag is (kunnen) ontstaan.
-    wat we kunnen inzetten om dit aangeleerd gedrag om te keren.


3) Mindsettraining

Iemand met een groeimindset staat nieuwsgierig in het leven. Hij/zij weet dat je door te leren en te oefenen, door je in te zetten, door te leren uit jouw fouten verder kunt ontwikkelen en groeien als persoon.
Tijdens deze begeleiding werken we met de jongere (en de ouders) in de richting van een groeimindset. ‘Ik wil het, ik kan het en ik zal het doen!’

 


4) Hulp bij het studeren

Misschien lukt het studeren niet zo goed. Je hebt niet geleerd hoe je dit moet doen, kortom, je mist een aantal studievaardigheden.
Tijdens deze begeleiding leer je vaardigheden die je helpen bij het studeren en het maken van huiswerk (o.a. hoofd- en bijzaken onderscheiden, het maken van een mindmap, plannen, een samenvatting en schema's maken, woordenschat instuderen, ...).5) De kracht in jezelf

Ook al ben je geboren met een groot potentieel aan mogelijkheden, enkel door je in te zetten, te werken, te oefenen en door het inzetten van jouw eigen krachten kan je mooie prestaties neerzetten.
Tijdens deze sessies leren we welke die krachten in jezelf zijn en hoe je die ten volle kunt inzetten tijdens jouw leerproces zodat je mooie prestaties neerzet.

Kostprijs individuele begeleiding:  € 45/uC)    groepstrainingen

Het is fijn om met ontwikkelingsgelijken samen te zitten, elkaar te ontmoeten, te leren met en van elkaar, . .. Het voedt het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van jouw hoogbegaafde kind of jongere.

In kleine groepjes van ontwikkelingsgelijken (min.3– max 5) gaan we aan het werk rond:

-    mindsettraining : ontwikkelen in de richting van een groeimindset
-    de kracht in jezelf
-    goed in je vel als hoogbegaafde
-    filosoferen
-    …

Je wordt over dit aanbod  geïnformeerd via de maandelijkse nieuwsbrief en de agenda.

Kostprijs groepstraining: € 15/u per persoon.
Duur van 1 sessie: 1,5u


Neem bij interesse steeds contact met me op, ook al staat dit aanbod nog niet geprogrammeerd in de agenda. Bij voldoende interesse programmeer ik dit (opnieuw). Die trainingen kunnen doorgaan op woensdagnamiddagen of zaterdagen (voor- of namiddag) of overdag tijdens een vakantieperiode.

Het Wijs Huis

MEER- EN HOOGBEGAAFDHEID

advies, begeleiding, vormingen, thema-avonden

HetWijsHuis

 

Vaartstraat 20 B - 9870 Zulte (Machelen)

M. info@hetwijshuis.be - T. 0486 49 22 46

  • Facebook

©2020 door Het Wijs Huis.

Met trots gemaakt door JB-signs